Jedlíci na cestách

 

Pro cestovatele a gurmány přichází na scénu Jedlíci na cestách!
Tomáš Šapovalov a Jarda Bouzek. Jeden cestovatel a gurmán, druhý cestovatel a fotograf. Kluci spojili své síly a vznikl jedinečný projekt JEDLÍCI NA CESTÁCH. Ten dává nahlédnout pod pokličku kultury, ale hlavně typické kuchyně různých zemí světa. Na sérii videí nyní navazují vydáním knihy, na kterou se můžete těšit již v říjnu. Humorné pojetí od sympatických Jedlíků a recepty upravené pro domácí kuchaře si doslova zamilujete.
Nápad na pořad tohoto typu nosil Jarda v hlavě už několik let. Když se potkal s Tomášem, dostal projekt konkrétnější obrysy. Oba cestovatelé staví při svých cestách do zahraničí jídlo na jednu z předních příček zájmu, stejně jako velká spousta z nás. Často se nám ale stává, že tápeme, která jídla patří do typické místní kuchyně a někdy až po nějaké době zjistíme, že jsme zapomněli ochutnat něco důležitého. A cílem pořadu Jedlíci na cestách je právě ukázat lidem základní jídla, která by na cestách rozhodně neměli vynechat. Odlákat jejich pozornost od místních poboček globálních fastfoodů k jídlům, která se v dané zemi připravují třeba i po staletí.
Japonská kuchyně je tajemná a opředena mnoha mýty a příběhy, stejně jako sama země vycházejícího slunce. Jedlíci na cestách, Jarda a Tomáš, se ve druhé sezóně natáčení svého pořadu vypravili právě do Japonska a přivezou vám výběr toho nejlepšího, s čím se zde setkali. Na oblíbené trase Tokio-Ósaka-Kjóto navštívili desítky restaurací a ochutnali ta nejzásadnější japonská jídla, od běžných nudlí až po jedovatou rybu Fugu. Jací jsou Japonci, proč mají v restauracích místa pro jednoho a mohl by u nás přežít japonský koncept "Vypij, co můžeš?" I na tyto otázky vám Jarda s Tomášem odpoví v zábavné cestovatelsky gastronomické přednášce.
Jedlíci mají za sebou první rok natáčení, zvládli navštívit 4 země a přišel čas přinést místní dobroty nejen ve videu, ale i v tradičnější podobě, tedy ve formě knihy. Kniha Jedlíci na cestách spojuje cestopis, praktické rady, představení a hodnocení jídel a navrch přidává upravené recepty na všechna jídla z rukou Jedlíků.
Vstupné: 150 Kč
 
Kniha JEDLÍKŮ obsahuje:
4 národní kuchyně
65 hodnocení a ochutnávek jídel
65 upravených receptů, podle kterých si každý zvládne uvařit
130 videí
300 fotografií
fotografie z natáčení
tipy a rady pro vaše cesty
 
Budeme rádi za sdílení facebookové události <-
Visit our FacebookVisit our InstagramVisit our LinkedInVisit our YouTube channel
envelopephone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram